| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
jeany
|
Пуснато на: Вто Сеп 21, 2010 1:23 pm Заглавие: HELP |
|
|
| Какви са технологичните особености на контрола при режимите временен внос и временен износ? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Flaneghan
Регистриран на: 01 Юли 2004 Мнения: 256 Местожителство: тук на всички напук
|
Пуснато на: Сря Сеп 22, 2010 9:41 pm Заглавие: |
|
|
А какви са кардиналните и персоналните причини да задаваш този въпрос ?
То терминология ,терминология ама колкото и да е терминология ....да говорим разбираемо все пак!! С една дума кажи какво питаш за да ти се отговори |
|
|
 |
jeany
|
Пуснато на: Чет Сеп 23, 2010 8:09 am Заглавие: |
|
|
| Защитатавам дипломна работа и в рецензията това е един от въпросите ми. Просто търся лично мнение на всеки, който има желание да ми отговори. Ще Ви бъда много благодарен. |
|
|
 |
jeany
|
Пуснато на: Пон Сеп 27, 2010 3:14 pm Заглавие: |
|
|
| Имам нужда от някакъв отговор ако не ви затруднявам чак толкова моля ви да ми напипете нещо! |
|
|
 |
jeany
|
Пуснато на: Сря Сеп 29, 2010 9:11 am Заглавие: Благодаря |
|
|
| Малко хора са запознати на темата временен внос и временен износ, но аз очаквах поне някой да ми каже мнението си. Не искам фермани и лекции аз си имам. Просто като прочетете въпроса как бихте отговорили Вие. А във този форум съм сигурен, че се подвизават хора, на които няма да и отнеме повече от 5 минути, но явно не. |
|
|
 |
ALF

|
Пуснато на: Сря Сеп 29, 2010 10:07 am Заглавие: |
|
|
Айде ще ти дам едно жокерче
Помисли какво е положението с митническото задължение при двата режмиа - има ли го, няма ли го, кога възниква, как се подсигурява и т.н. Това определено представлява интерес за митницата и до известна степен предопределя действията им... а и щом имаш фермани, ако ги прочетеш не би трябвало разликите да ти убегнат - очевадни са
успех! _________________ Майтап бу Уили... |
|
|
 |
jeany
|
Пуснато на: Сря Сеп 29, 2010 10:39 am Заглавие: Благодаря |
|
|
| Вие пак не ме разбрахте аз съм си ги прочел ферманите и нямам нужда от "жокери".Сигурно се чудите защо търся тогава помощ. Просто исках да видя как различните хора биха отговорили с две изречения на въпросите. Това беше всичко. Мерси за отделеното Ви време. |
|
|
 |
Flaneghan
Регистриран на: 01 Юли 2004 Мнения: 256 Местожителство: тук на всички напук
|
Пуснато на: Пон Окт 04, 2010 10:51 pm Заглавие: |
|
|
Честно казано и до момента не съм много сигурен какви са тия "технологични особености" на контрола ...направо да не повярваш какви дипломни работи се пишат в наши дни .
Добре сериозно .Казваш теория и фермани си имаш ,което моментално ме отказва да ти посоча главите от двата Регламента 2913 и 2954 касаещи нормативните условия на тези режими .
ALF ти е дал интересна насока на разсъждения макар при временен износ и въобще при износ на местни стоки какво ти митническо задължение .
Аз се сещам за няколко особености на режимите "временно внасяне" и "временно изнасяне"
На първо място икономическата необходимост от режима и предпоставките които водят до него .
Режимът "временен внос " обикновено съществува и има икономическа обосновка в случай на липса на реална търговска сделка при това възмездна тоест няма прехвърляне на собственост върху стоката класически случай са наемането на оборудване ,строителна техника ,транспортни средства за целите на извършване на дейности по някакъв договор .Забележи в този случай титулярът по режима временен внос не придобива собственост върху стоките а само заплаща наем за тяхното ползване .Един друг специфичен случай са временно внесените стоки за изложби или като търговски мостри .
И в двата случая които коментираме обаче има задължение стоката в непроменен вид да напусне митническата територия на общността (ЕС) след изтичане на срока за който е поставена под режим временен внос .
Когато говорим за "временен износ " следва да го разделим на "временно изнасяне" на стоки за участия в панаири ,изложби или дори като мостри със задължението да се завърнат в общността в непроменен вид и така нареченото "пасивно усъвършенстване " при което върху временно изнесената стока може да се извършва ремонт ,усъвършенстване и добавяне на нова стойност ,като при реимпортирането на ремонтираната или да го наречем "надградената" стока се приспада собствената стойност на стоката с която тя е напуснала България и се облага стойността на внедрените материали ,труд и услуги в чужбина .
Във всички случай когато има временен износ отново няма реална възмездна продажба на стоката дори при пасивното усъвършенстване !
На второ място при всички случай който по -горе коментираме режимът не е дефинитивен тоест окончателен като износ или внос на стоки ( било то свободно обращение или крайно потребление ) Тоест винаги след него има следващ режим .Горе долу ходът на режимите е следният
извън България стоката излиза като " временен износ " в България влиза като "временен внос " напуска България като "реекспорт" и се завръща там откъдето е тръгнала като "реимпорт" с което веригата е затворена .
На трето място е задължителното изискване за безспорна идентификация на стоката по трайни идентификационни белези - модел ,шаси ,фабричен номер .В случай че идентификацията на стоките е невъзможна или спецификата им не позволява такава идентификация режими "временно внасяне " респективно "временно изнасяне " не се разрешават .
Е не са две изречения ....малко дълго се получи ,за което се извинявам . |
|
|
 |
jeany
|
Пуснато на: Сря Окт 06, 2010 9:18 am Заглавие: Благодаря |
|
|
| Благодаря Ви много за отговорите които ми дадохте, аз вече така или иначе си защитих дипломната работа. Честно казано не очаквах някой да ми отговори, благодаря! |
|
|
 |
|