|
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Момчи Гост
|
Пуснато на: Чет Сеп 02, 2004 7:31 pm Заглавие: ... двойния стандарт |
|
|
Запитвал ли се е някой защо "шапката" на родната митническа администрация се казва АГЕНЦИЯ МИТНИЦИ???? На мен все повече ми се струва, че това множествено число"МИТНИЦИ" не е случайно. Отговора е много прост - истината е, че една и съща процедура се прави по толкова различни начини, колкото са митническите учреждения в страната ни. От там и "митници". Да не говорим, че в една и съща митница, самите служители от две различни смени обработват едни и същи документи по два различни начина и с различни изисквания. Уж нормативната ни уредба е една, уж всичко трябва да е еднакво от Дуранкулак до Кулата и от Видин до Малко Търново, но уви... както се казва в небезизвестния филм "Совите не са това, което са..."
Знаете ли кога ще ни приемат в ЕС, т.е. кога родната ни митническа администрация (не случайно използвам единствено число) ще бъде приобщена там - КОГАТО СЕ ПРЕКРЪСТИ НА АГЕНЦИЯ МИТНИЦА. в Германия тя се казва Zollamt, което буквално означава "митническа служба". Е да, но тя служи на държвата и то без двоен стандарт...
Питам - ще ни примат ли с Агенция МИТНИЦИ в ЕС???? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Lazy_girl
|
Пуснато на: Пет Окт 08, 2004 10:20 am Заглавие: |
|
|
За съжаление "двойният стандарт" не се отнася само за митниците.
Предполагам на всеки му се е случвало по някаква причина да се сблъсква с "АДМИНИСТРАЦИЯ"- било то митническа, данъчна или министерство на .......... и т.н.
Проблемът е в липсата на ясни процедури, права и задължения на т.нар. държавни служители.
А даде ли се възможност на "субективния фактор" да се развихри- "леле горещ ветър".
В България обаче тези, които "дърпат конците" нямат ИНТЕРЕС положението да се оправи, тъй като самите ТЕ ще загубят възможностите за "ИМПРОВИЗАЦИЯ". А това "удря" директно в "джоба".
От друга страна трябва да признаем, че всеки един от нас/"целокупния български народ"/ би правил същото, ако е на мястото на държавната администрация.
Проблема е много по-сериозен, отколкото изглежда.
Става дума за "израждането" на ценностната ни система като цяло и то в световен мащаб смея да твърдя.
Докато е в сила закона на джунглата - Изяж или ще бъдеш изяден, не можем да се надяваме на "светло бъдеще".
Аз самата правя неща, които преди години заклеймявах, а и все още ме карат да се чувствам "животно".
Но в противен случай няма оцеляване!
През годините са оцелявали не най-силните, а смея да твърдя НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.
Това е положението - в името на ОЦЕЛЯВАНЕТО.
ДЕРЗАЙ НАРОДЕ  _________________ В спора се ражда истината - каквото и да означава тази думичка |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пет Апр 22, 2005 7:44 am Заглавие: |
|
|
| Lazy_girl I completely agree with your words. |
|
|
 |
Lazy_girl
|
Пуснато на: Пет Апр 22, 2005 12:52 pm Заглавие: |
|
|
| Anonymous написа: | | Lazy_girl I completely agree with your words. |
Yes I now I am right.
But that don't make our world better place to living... _________________ В спора се ражда истината - каквото и да означава тази думичка |
|
|
 |
Бунтар Гост
|
Пуснато на: Съб Авг 20, 2005 11:54 am Заглавие: е то е за да те накарат да плащаш |
|
|
плащаш ни рушвет, оформят ти документите, приемат ги, михаваш бер проблеми и бързо.
не ни плащаш рушвет, бавят те, ебават те, карат те да вадиш и попълваш допълнителни документи което пак струва пари - така че все ще се ръснеш дали на нас или на някой друг, ма ако ни се ръснеш на нас, ще ти излезне по-евтино, отколкото ако се ръснеш при другите, после царя ни баламосва колко сме се оправяли. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Яну 14, 2006 10:39 pm Заглавие: |
|
|
| Затова преди да направиш каквото и да е се консултирай с адвокат или митническа агенция. Извади си закона на листче и давай. Аз така правя - нямам проблеми. Според мен това е начина - ако човек сам не си потърси правата - правата няма да дойдат при него. |
|
|
 |
истински Гост
|
Пуснато на: Пон Яну 16, 2006 11:28 am Заглавие: |
|
|
| Отговора е лесен: кадри. Или по-точно липсата на компетентни, съвестни и динамични кадри от средно управленско ниво. Проблема е , че всяка нова власт започва едно безумно кадруване. Освен обичайната смяна на Директора и неговите подопечни, се назначават и нови хора, който имат нескритото желание да забогатеят за една година. Това неминуемо се отразява на работата или по-скоро на нейната ефективност. Един декларатор, колкото и добре да е запознат с нормативите, пак може да откара един ден на гишето. |
|
|
 |
Lazy_girl
|
Пуснато на: Чет Яну 19, 2006 3:13 pm Заглавие: |
|
|
Отговорът е по-малко срещи face to face с администрацията и ясни правила и процеаури!
Ако Агенция Митници си направи труда всички решения на казуси и запитвания , за които има становище да се превърнат в правила и се оповестят - проблемите ще са по-малко.
Аз лично съм писала по един и същи проблем няколко пъти от името на различни фирми и за съжаление отговорът никога не е бил един и същ!
Но пък иначе щеше да бъде по- скучно........... _________________ В спора се ражда истината - каквото и да означава тази думичка |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|