| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Йонко Гост
|
Пуснато на: Пон Авг 16, 2004 3:10 pm Заглавие: EUR.1 и японски автомобили |
|
|
Здравейте, имам следния въпрос -
Сертификата EUR1 касае мястото кадето първоначално е произведен(създаден) автомобила или страната от която се изнася и впоследствие внася в БГ?
Имали справочник от който да се разбере дали някой "японка" не е произведена в ЕС и при това положение има ЕУР1?(примерно Тойота има завод в Англия, но не знам примерно дали Карината дето съм харесал са я произвели там, а е твърде вехта за да пише на ВЕБ-а на Тойота!).
Митницата предлага ли списък с коли със сертификат EUR1 в който евентуално да потърся колите дето съм харесал?
Предварително Ви благодаря. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Момчи Гост
|
Пуснато на: Пон Авг 16, 2004 5:02 pm Заглавие: |
|
|
| За съжаление такъв списък няма. За да се познае дали един автомобил е произведен в ЕС може да се използват първите символи от номера на шасито. Например за автомобилите, произведени в Германия той започва с W, за тези във Франция с V, Италия с Z и т.н. Това разбира се не твърде достоверен критерии, но все пак е някаква ориентация. Иначе EUR.1 се издава от страната на износа, а не от държавата произвела автомобила. |
|
|
 |
Йонко Гост
|
Пуснато на: Вто Авг 24, 2004 1:58 pm Заглавие: |
|
|
| Добре, ясно, че EUR1 се издава от страната износител, но по какви критерии - ако примерно японска кола се изнася от ЕС за БГ на нея ще и дадат ли ЕУР1? Не е ли определящо за ЕУР1 каде е произведен автомобила - ЕС или навън? |
|
|
 |
Момчи Гост
|
Пуснато на: Вто Авг 24, 2004 9:22 pm Заглавие: |
|
|
Представяш ли си следната ситуация- купуваш си Фолксваген от Испания и да ти кажат, че ако искаш EUR.1 трябва да отидеш до Германия и да ти го издадат от там
Няма такова нещо!!! Сертификатите за движение на стоките EUR.1 се издават от държавата на износа, но само ако има основаниа за това, т.е. ако износителя успее да докаже преференциалния произход на стоката. Тези документи не се издават само от западно европейски страни, а и за стоки с произход например България или Румъния.
Повече подробности може намериш ако прегледаш Протокол 4.  |
|
|
 |
timiboy Гост
|
Пуснато на: Сря Сеп 08, 2004 1:14 pm Заглавие: |
|
|
Ако рамата на Тойотата, която си харесал започва с J значи е е Японска  |
|
|
 |
Krasi
|
Пуснато на: Пон Апр 10, 2006 7:38 pm Заглавие: |
|
|
| ако е с S е англииска |
|
|
 |
tonizdravkov
|
Пуснато на: Пон Окт 16, 2006 8:51 pm Заглавие: eur 1??? |
|
|
mozje li nqkoi da mi kaje dali e vuzmojno da se izdade eur 1 za subaru registrirano v ispania,no purvata bukva na shasito e J
blagodaria |
|
|
 |
ALF

|
Пуснато на: Вто Окт 17, 2006 6:29 pm Заглавие: |
|
|
J означава Japan - според мен не може _________________ Майтап бу Уили... |
|
|
 |
misho
|
Пуснато на: Съб Мар 03, 2007 2:53 am Заглавие: |
|
|
| neshto ne razbrah,hora,oznachava li, che ako kolata ima bukva G na shasito ili ima orginalna lepenka " made in Germani",no niama registratsia v Evropa, moge da vzeme EUR 1 v niakoi strana chlenka na ES |
|
|
 |
tomovus
|
Пуснато на: Съб Мар 17, 2007 4:03 pm Заглавие: |
|
|
Zdraveite,
trjabva li mi EUR1 za vnos na Honda CR-V v Bulgaria? Kolata e kupena ot Austria i e pokrila EU-standartite. |
|
|
 |
niko_ymn
|
Пуснато на: Сря Ное 14, 2007 11:48 am Заглавие: |
|
|
Моята кола Фиат е произведена в Италия, продадена е като нова от магазин в Испания, но после испанеца се мести в Германия и я регистрира там. Аз я внасях през 2006та от Германия. За целта се свързах с дистрибуторите на Фиат в Германия, те провериха и ми издадоха един документ за доставка, в който пишеше, че е произведена в Торино и с този документ отидох в една спедиторска фирма, която на база на това ми издаде EUR.1 и я освободи за износ, който да бъде извършен от мен. Сертификатите от технически преглед дето са ЕВРО-1 , 2, 3, 4 - не вършат никаква работа за пред митниците. Те показват, че колата се вписва в съответната норма на екологичност. Могат само да ти смъкнат малко данъка ако си я караш там. _________________ onzi s Brava-ta |
|
|
 |
milsim
|
Пуснато на: Пон Ное 26, 2007 11:07 am Заглавие: Коли |
|
|
ако купуваш кола от ЕС,която е регистрирана в ЕС/кола на старо/не те интересува къде е произведена,защото за нея са платени всички налози при вноса в ЕС преди регистрацията.тя е вече с общностен статут и ти нямаш работа в митницата,освен ако колата не е акцизна отивай направо в КАТ и не ти трябва EUR.1 защото там няма да знаят какво е това  |
|
|
 |
|