| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
нод Гост
|
Пуснато на: Съб Яну 28, 2006 9:29 am Заглавие: износ на живи риби |
|
|
здравейте, дойде ми на главата и това да изнасям живи риби - 20000 бройки интересува ме какви документи могат да ми изискат, освен ветеринарните. иска ли се разрешително за износ или документ от министерство на околната среда за защитените видове? също така нужни ли са някакви документи за водата в която ще пътуват рибите.
благодаря предварително |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
nod
|
Пуснато на: Пон Яну 30, 2006 7:16 pm Заглавие: |
|
|
аз бях пуснал темата, но си забравих паролата
проучих въпроса и си напиша сам отговора за да влезне в архива и да е полезно на някой
необходимо е ветеринарно разрешително, разрешително за износ и писмо от министерство на околната среда за защитените видове.
за водата не се изисквало нищо, което ме озадачи като имам предвид колко са стриктни нашите митничари  |
|
|
 |
Flaneghan
Регистриран на: 01 Юли 2004 Мнения: 256 Местожителство: тук на всички напук
|
Пуснато на: Сря Фев 08, 2006 11:02 pm Заглавие: |
|
|
...един отворен въпрос е при попълване на декларацията за износ - Кое е нетното тегло ? Живата риба и водата или само собственото тегло на рибата е трябва да се погледне с известна доза хумор на този казус  |
|
|
 |
thebest
|
Пуснато на: Чет Фев 23, 2006 12:24 am Заглавие: |
|
|
Аз ако съм от "оная" страна на гишето бих поискал ЕАД за:
1. живата риба;
2. водата;
3. стъклениците или в каквото там плуват рибките;
освен това ако реша да правя ФК (разбирай, ако изнсителят не "кандиса" да не я правя тази процедура) - ум ще му зайде докато премеря нето-то тегло на всички рибоци поотделно (те след това ще са годни само за тигана или за износ, ама не като "живи" риби...)
Майтап бе, Уили
Между другото, предлагам котарак за извършване на органолептичен контрол - това ще спести време за издаване на ветеринарномеддицински сертификат  _________________ Няма начин да няма начин!!! |
|
|
 |
|