Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

износ на живи риби

Създайте нова тема   Напишете отговор     Форуми -> Архив
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
нод
Гост

МнениеПуснато на: Съб Яну 28, 2006 9:29 am    Заглавие: износ на живи риби Отговорете с цитат

здравейте, дойде ми на главата и това да изнасям живи риби - 20000 бройки Shocked интересува ме какви документи могат да ми изискат, освен ветеринарните. иска ли се разрешително за износ или документ от министерство на околната среда за защитените видове? също така нужни ли са някакви документи за водата в която ще пътуват рибите.
благодаря предварително
Върнете се в началото
nod

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Пон Яну 30, 2006 7:16 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

аз бях пуснал темата, но си забравих паролата Embarassed
проучих въпроса и си напиша сам отговора за да влезне в архива и да е полезно на някой Wink
необходимо е ветеринарно разрешително, разрешително за износ и писмо от министерство на околната среда за защитените видове.
за водата не се изисквало нищо, което ме озадачи като имам предвид колко са стриктни нашите митничари Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Flaneghan

Местожителство: тук на всички напук

МнениеПуснато на: Сря Фев 08, 2006 11:02 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

...един отворен въпрос е при попълване на декларацията за износ - Кое е нетното тегло ? Живата риба и водата или само собственото тегло на рибата Laughing Laughing е трябва да се погледне с известна доза хумор на този казус Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
thebest

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Фев 23, 2006 12:24 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз ако съм от "оная" страна на гишето бих поискал ЕАД за:
1. живата риба;
2. водата;
3. стъклениците или в каквото там плуват рибките;
освен това ако реша да правя ФК (разбирай, ако изнсителят не "кандиса" да не я правя тази процедура) - ум ще му зайде докато премеря нето-то тегло на всички рибоци поотделно (те след това ще са годни само за тигана или за износ, ама не като "живи" риби...) Laughing
Майтап бе, Уили Wink
Между другото, предлагам котарак за извършване на органолептичен контрол - това ще спести време за издаване на ветеринарномеддицински сертификат Twisted Evil
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор     Форуми -> Архив Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети