Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Актуално!
Иди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор     Форуми -> Внос на автомобили
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Ивайло Петков
Гост

МнениеПуснато на: Чет Ное 10, 2005 5:47 pm    Заглавие: Актуално! Отговорете с цитат

Имам едно доста интересно запитване,което предполагам терзае доста българи.Въпроса ми е следният:Когато човек реши да внесе стара кола в България 1)Коя държава е с най-добри оферти за коли на старо? 2) Къде е най-добре човек да търси?Из частни обяви или по автокъщи? 3) Там може ли колата да се прегледа технически дали е изправна както тук или без знаене на език е трудно да се обясни какво се иска? (Казвам го защото аз немски не знам,нито италиаснки,само Английски доста добре).
Върнете се в началото
Passat second hand
Гост

МнениеПуснато на: Чет Ное 10, 2005 6:53 pm    Заглавие: Re: Актуално! Отговорете с цитат

Ивайло Петков написа:
Имам едно доста интересно запитване,което предполагам терзае доста българи.Въпроса ми е следният:Когато човек реши да внесе стара кола в България 1)Коя държава е с най-добри оферти за коли на старо? 2) Къде е най-добре човек да търси?Из частни обяви или по автокъщи? 3) Там може ли колата да се прегледа технически дали е изправна както тук или без знаене на език е трудно да се обясни какво се иска? (Казвам го защото аз немски не знам,нито италиаснки,само Английски доста добре).

И като му замааш на английски, а швабарина само ще те слуша и отвреме на време ще казва Ja -Ja (да). Ти му говориш на аглийски, а той ти отговаря на немски.Стават едни пазарлъци за чудо и приказ. Вервай ми. От личен опит.Големи националисти са всичко разбират на английски, но не щат да си обърнат езика, а отговарят на немски. А иди го разбери. Че аз ако му знам езика на англиски ли ще му "шпрехан" ? На аглийски може да си хортувате с продавача в някой голям автосалон (не autohouse). Ама сред този лукс и блясък цените са едни мани мани не е за разправяне. Rolling Eyes Може да пазаруваш и при братята (руснаци, турци, араби, мароканци, арменци , а от скоро и българи) те не държат на какъв език ще им говориш. Всичко разбират. Но най-разбират как да те изработят. За съжаление това е положението. Wink
Върнете се в началото
vasko

Местожителство: avstria

МнениеПуснато на: Чет Ное 10, 2005 10:12 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Sega i az reshih da vzema mnenie. Otnosno testove i pregledi moje da si napravish test ili pregled ako si gotov da si platish za tova . Susto taka mojesh da si kupish i kola s garancia no ne mi se viarva che si ot tozi tip hora. Kolite koito obiknovenno putuvat za Bulgaria sa koli samo za "Export" toest za prodavacha e nerentabilno da ja prodava s garancia. Taka che vsiaka kola sie e spored cenata. Otnosno mnenieto na drugia "kolega" che bulgarite se mucheli da go izmamiat ne znam s kakvi hora e imal rabota predpolagam che niakakvi psevdo "avtoturgovci" v nai dobria sluchai komisioneri .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Гост

МнениеПуснато на: Пет Ное 11, 2005 9:39 am    Заглавие: Отговорете с цитат

vasko написа:
moje da si napravish test ili pregled ako si gotov da si platish za tova .

vasko написа:
Susto taka mojesh da si kupish i kola s garancia .

Kakvi testove kakva garancia kakvi pet leva be brato.
vasko написа:
niakakvi psevdo "avtoturgovci" v nai dobria sluchai komisioneri.

A ti "kolega" za kakvo rabotish ? Za chest i slava li ? Ili kupuvash skapo prodavash evtinio - vajnoto e da si v biznesa. Abe ti si golqm idealist.
Върнете се в началото
Ивайло Петков
Гост

МнениеПуснато на: Пет Ное 11, 2005 12:12 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Значи трябва обективно да се гледа на нещата пичове.Не получих отговор обаче на въпроса от коя държава е най-добре да се купи кола втора ръка и къде е най-добре да се търси?Примерно за Германия кой град според вас предлага най-голяма автоборса?
Върнете се в началото
vasko

МнениеПуснато на: Пет Ное 11, 2005 5:25 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Otnosno goliama avtoborsa v Germania mojesh da probvash v Essen.
Otnosno kolite s garancia ima i takova chudo ......... no te ne sa po vuzmojnostite na nashenskite Djambazi. I novata kola ima garncia .... samo che tam ne se zadavat vuprosi ot tipa "Ama kakvo ste napravime s cenata stoto v Bulgaria edin komshia prodava takava za 3000 leva" A otnosno tova az kakvo pravia ........... opitvam se da pravia biznes bez da izchukvam lamarini i da vurtia kilometraji ........ prosto ima drugi hora za tazi rabota.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
мегито
Гост

МнениеПуснато на: Пет Ное 11, 2005 11:39 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Момчета искам само да ви кажа , че явно добре сте си поспали.В Германия няма места където да не правят цени за Експорт дори на автомобили с гаранция.И много от тях са достъпни за нашия пазар след доставката им.НО това изисква да говориш език и да знаеш къде и при кого да отидеш да попиташ.Ивайло а относно въпроса ти ще ти кажа едно нещо пък ти си направи сметка от къде да си купиш кола. В Италия маслото на двигателя не се сменява а се долива като бензин по бензиностанциите.В Германия такова нещо НИКОГА не можеш да видиш
Върнете се в началото
мегито
Гост

МнениеПуснато на: Пет Ное 11, 2005 11:40 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Момчета искам само да ви кажа , че явно добре сте си поспали.В Германия няма места където да не правят цени за Експорт дори на автомобили с гаранция.И много от тях са достъпни за нашия пазар след доставката им.НО това изисква да говориш език и да знаеш къде и при кого да отидеш да попиташ.Ивайло а относно въпроса ти ще ти кажа едно нещо пък ти си направи сметка от къде да си купиш кола. В Италия маслото на двигателя не се сменява а се долива като бензин по бензиностанциите.В Германия такова нещо НИКОГА не можеш да видиш
Върнете се в началото
Ивайло
Гост

МнениеПуснато на: Съб Ное 12, 2005 12:28 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

мегито написа:

Ако това е така значи ще се окаже вярно твърдението,което чух,че италианците са доста големи мърлячи...А относно нова кола с гаранция-аз не търся такава кола,търся кола на 5-6-7 години за около 7000 евро + отделно такси,ддс,номера,застраховка,транспорт и т.н
Върнете се в началото
Naspal se
Гост

МнениеПуснато на: Съб Ное 12, 2005 7:20 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

мегито написа:
В Германия няма места където да не правят цени за Експорт дори на автомобили с гаранция.....НО това изисква да говориш език и да знаеш къде и при кого да отидеш да попиташ.

Neshto dolaviam protivorechie. Laughing
Mislia da te korigiram leko, ako niamash nishto protiv.
Tova za exporta moje da go narechem po nashenski PASARLAK. Ako chovek se pazari vliza v grafata export. Ako ne se pazari nikoi niama da mu chupi ot cenata. Nishto che kato mu popalvat dannite v dogovora za pokupko prodajba (Kaufertrag) go vijdat che e s BG pasport koeto predpolaga che tazi kola zaminava za druga strana. A tozi pazarlak moje da se pravi vav vsiaka avtokashta.
I si bezkraino prav che TRIBVA DA SE ZNAE EZIKA NA PRODAVACHA. Very Happy
Върнете се в началото
vasko

МнениеПуснато на: Нед Ное 20, 2005 10:39 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Aide da obisnia malko po obstoino kak se praviat cenite za export. Kolite koito se vodiat za export sa obiknovenno neobslujeni (koeto ne oznachava che sa baraki) ili puk sa koli na povechko kilometri za koito e nerentabilno da se dava 1 godina garncia. toest za da se obsluji napulno taka che edna godina da ne dade nikakuv defekt triabva da se vlojat prekaleno mnogo sredstva i biha napravili kolata neprodavaema vlizat v grafa "za export". Koli koito sa na malko kilometri bili sa suvestno obslujvani ot predishnia sobstvenik ili samia turgovec e obslujil ostavat za vutreshnia pazar i turgoveca ne e sklonen da svalia mnogo ot cenata (maksimum do 500 evro) zastoto mu e vse taia dali bulgarina ste vzeme kolata ili ne stoto toi znae che ste si ja prodade na vutreshnia pazar. ne mislete che v evropa prodavachite samo vas chakat ta da si prodadat niakoia kola imat si dosta stabile vutreshen pazar i nai vajnoto dosta platejnosposoben.
Za kolite ot italia v goliam procent sa golemi kenefi vuobste nepotdurjani i sa bombi sus zakasnitel. No da dopulnia na italianski koli moje da se popadne ne samo v italia veche gi ima dosta i v germania i avstria taka che suvet ot men ako kolata ne e s originalni dokumenti iskaite po vuzmojnost da vidite serviznata knijka ako ima takava .
Pokazvaneto na bulgarskia pasport ne oznachava avtomatichno che kolata e za export .
I posledno otnosno garanciata vseki avtoturgovec e dlujen po novite evropeiski zakoni pri prodajba na kola v evropeiskia sujuz da dava minimum 1 godina garancia pri koli do 50 000 km sa daje 2 godini .
Върнете се в началото
Ивайло
Гост

МнениеПуснато на: Вто Ное 22, 2005 11:08 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

vasko написа:

I posledno otnosno garanciata vseki avtoturgovec e dlujen po novite evropeiski zakoni pri prodajba na kola v evropeiskia sujuz da dava minimum 1 godina garancia pri koli do 50 000 km sa daje 2 godini .
Ако купя кола от автокъща от Германия ще има ли една година гаранция при положение ,че съм българин и колата отива в България,а ние не сме още в ЕС?И второ:Ако колата закупя от частно лице пак в Германия?
Върнете се в началото
vasko

МнениеПуснато на: Сря Ное 23, 2005 1:42 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Principno mojesh da si kupish kola s garancia i da ja karash v BG . No tova e dosta skupo udovolstvie Za da e validna garanciata triabva da se praviat predpisanite servizi samo vuv firmen serviz na markata ( niakoi turgovci durjat serviza da e edinstveno pri tiah) Dali e po-dobre da kupish kolata ot turgovec ili chasno lice obsto vzeto riskovete sa ednakvi samo deto ot turgoveca ste si vzemesh obratno MwSt ili Vat eventualno niam da imash problemi sus izkarvane na dopulnitelni dokumenti. dokato sus chastno lice nestata sa po-razlichni vzimash kolata i si "biesh shuta" toest opraviai se. Vupreki che i turgoveca moje da napravi sustoto no obiknovenno sa po-uchtivi.
Върнете се в началото
Ивайло
Гост

МнениеПуснато на: Съб Ное 26, 2005 6:28 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

vasko написа:
Principno mojesh da si kupish kola s garancia i da ja karash v BG . No tova e dosta skupo udovolstvie Za da e validna garanciata triabva da se praviat predpisanite servizi samo vuv firmen serviz na markata ( niakoi turgovci durjat serviza da e edinstveno pri tiah) Dali e po-dobre da kupish kolata ot turgovec ili chasno lice obsto vzeto riskovete sa ednakvi samo deto ot turgoveca ste si vzemesh obratno MwSt ili Vat eventualno niam da imash problemi sus izkarvane na dopulnitelni dokumenti. dokato sus chastno lice nestata sa po-razlichni vzimash kolata i si "biesh shuta" toest opraviai se. Vupreki che i turgoveca moje da napravi sustoto no obiknovenno sa po-uchtivi.
Добре,купувам кола под 100,000 км (т.е с гаранция) и я докарвам в България.Когато колата се развали вече в България,не може ли да отида при оторизиран вносител на марката у нас и да ми признаят гаранцията?И само да те питам какво е Mwst?
Върнете се в началото
vasko

МнениеПуснато на: Съб Ное 26, 2005 9:24 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

tova koeto pitash e validno samo pri pokupkata na nova kola toest garanciata e ot proizvoditelia. kaji kakva kola tursish i moga da ti dam niakoi suvet.Pri garanciata na prodavacha niama znachenie na kolko kilometra e kolata no garanciata e che ili topi ste ti napravi remonta ili ste ti zameni kolata.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор     Форуми -> Внос на автомобили Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
Страница 1 от 4

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети