Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Dvoino mito za iaponska kola.....viarno ili ne???

Създайте нова тема   Напишете отговор     Форуми -> Архив
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
melisa
Гост

МнениеПуснато на: Сря Дек 07, 2005 4:18 pm    Заглавие: Dvoino mito za iaponska kola.....viarno ili ne??? Отговорете с цитат

Zdraveite...predvaritelno se isviniavam ce pisha na latiniza.
Predi 4 dena otkrix tozi forum i go procetax i preprocetax.
Foruma e straxoten, otkrix mnogo informazia za vnosa na koli ot Germania v Bulgaria. No tocno tazi palna i izcerpatelna informazia za sertifikat E1 Mito i DDC me nakara da se samniavam ce mnogo moi posnati v BG koito se zanimavat s vnos na koli ne sa naiasno kakvo tocno plashtat i kakvi pari im vzimat. Rabotia i jiveia v Italia no reshix da doida v Germania da si vzema kola i s neia da se pribera za praznizite do BG Govorix s edin posnat po telefona koito kategoricno mi zaiaviava ce kogato vkarva koli ot Germania gleda da sa proisvedeni v evropa zashtoto taka plashtal edin pat mito na kolata a ako e iaponska se plashta dvoino mito,a az mu obiasnix razlikata mejdo tova da kupish kola samo proisvedena v evropa i tova da isvadish sartifikat E1 koito te osvobojdava da plashtash mito. No toi ostana kategoricen v tova, na koeto ne poviarvax i zatova vi pisha i se nadiavam niakoi da mi pomogne sas svoia otgovor. A vaprosat mi e....Ako si vkaram v BG iaponska kola ot Germania viarno li e ce trabva da se plashta dvoino mito? Blagodaria na vsicki predvaritelno koito imat jelanie da mi otgovoriat.
Върнете се в началото
GODzilla
Гост

МнениеПуснато на: Пет Дек 09, 2005 4:00 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ako kolata e s evropejski prozihod i ima6 deklaraciq v/u fakturata ili EURO1, pla6a6 samo DDS!

Ako mo6nostta e nad 120 konq, pla6a6 i akciz.

Ako kolata NE e evropejska - pla6a6 mito i dds, i nad 120 konq - akciz.

T'va e. Rolling Eyes
Върнете се в началото
melisa
Гост

МнениеПуснато на: Пет Дек 09, 2005 7:31 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Mnogo ti blagodaria za tocnia i iasen otgovor GODzilla
samo ako moje da mi kajesh s 2 dumi kakvo osnacava ...akcis?
Skapo li se plashta?
Melisa
Върнете се в началото
vasko

Местожителство: avstria

МнениеПуснато на: Нед Дек 18, 2005 10:08 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Tva s deklaraciata vurhu fakturata go zabravi samo evro 1
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
az-ot-Frankfurt
Гост

МнениеПуснато на: Пет Дек 23, 2005 5:39 am    Заглавие: Ne se plashta dvoino mito ami se plashtat i dvete: mito, DDC Отговорете с цитат

Ako iskate da si posmqtate kolko tochno imate da plashtate adresa na kalkulatora beshe:

http://auto.mitnica.com/

... i ako oburnete vnimanie tam sled kato vuvedete razni danni na kolata (na kolko e godini, dali ima Euro.1, kolko vi e struvala, kolko e moshtna) ... i kalulatora vi izkarva 4 neshta za plashtane:

Mito
Akciz
Eko Taksa
DDC

ot tezi 4te - ako imate certifikata za proizhod ot Europeiskia Saiuz (dori TOYOTA moje da e prizvedena tuk) koito otgovoarq na kachestva na otrabotenite gazove pod neznamsi kolko grama na kub. metar .. ima naprimer Euro 2. za po chisti i po novi koli ama tozi standart ne e zadaljitelen. (to ima Eur.3 i 4 daje). Ta misalta mi beshe s EURO 1 - se osovbojdavate ot MITO, no drugite taksi si ostavat.

Akciz - tova po princip e danak za vrednost - alkohola, tiutiuna i petrola imat takav danak za da moje da se finansira lechenieto na horata na koito vredi. Ot nego mai nqkoi kaza, 4e sushto mojesh da se osvobodish ako ti e pod 120 konski sili kolata.

Eko taksata na men po4ti vinagi mi izliza da mi e 80 Lv. kato si smqtam - ot neq mai mojesh da se osvobodish ako kolata e s Katalizator na auspuha (ama ne sum siguren - nqkoi da me popravi ako gresha).

Ot DDC ne mojesh da izbqgash zashtoto s fakta che si q dokaral do BG ti ve4e si dobavil stoinost (tova e dokarana kola). NO za smetka na tova mojesh da si ostavish nomera na bankovata smetka ili adresa da ti pratiat ot avtokushtata chek i da ti vurnat Nemskoto DDC (MwSt.).

ei taka se otgovarq!
Върнете се в началото
vasko

Местожителство: avstria

МнениеПуснато на: Пет Дек 23, 2005 8:16 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Dano sum ti pone malko polezen ama si oburkal meshanata skara sus shopskata salata.
1 Evro1 sertifikat sus evro1,2,3,4 norma niama nisto obsto ednoto e sertifikat za proizhod drugoto e norma za vrednost na izgoreli gazove.
2 akciz se plasta samo na koli nad opredeleni konski sili.
3 Ekotaksata si e vinagi 80 leva i niama nachin da ja otturvesh
4 Tva s nemskoto DDS doniakude si prav no triabva da izpulnish niakoi uslovia za da ti go vurnat s fakta che karash kolata kum bulgaria ne oznachava che avtomatichno ti go vrustat.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор     Форуми -> Архив Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети