Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

износ за Македония

Създайте нова тема   Напишете отговор     Форуми -> Архив
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
vili_dimitrova_boianova

МнениеПуснато на: Вто Авг 17, 2010 9:18 am    Заглавие: износ за Македония Отговорете с цитат

2.Здравейте,тъй като никога до сега не сам се занимавала с износ,а досегашните допитвания от различните места - отговорите са различни. Искам да закупя памперси от България с произход от Турция с включено във фактурата ДДС и да направя износ за Македония (с 0% ДДС) облагаеми с нулева ставка . Тъй като стоката не е с български произход ще ми бъде ли върнато (приспаднато) ДДС при износ ,.или се връща (приспада) ДДС само за износ на български продукти?
Мога ли да направя износ..има ли ограничения и дали влизат в някаква графа за по-специфични продукти..какви са изискванията за износ на детски памперси, има ли нещо по-специфично което да ограничава или затруднява износа на памперси.. или някакви различни критерий на който трябва да отговаря фирмата.Какви митнически такси и плащания има по износа за (например на 1000 пакета). Много ще съм благодарна за вашето съдействие, тъй като вярвам в правотата на Вашия отговор и биха ми помогнало да отсея дадените ми досега противоречиви отговори.
БЛАГОДАРЯ ВИ!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Flaneghan

Местожителство: тук на всички напук

МнениеПуснато на: Пон Авг 23, 2010 9:24 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Very Happy Има няколко неточности във въпросът Ви .
1.Общо правило е във всяка държава стоките предназначени за износ да не се облагат с ДДС .Тоест Вашите памперси ги закупувате от турският контрагент без начислен ДДС .
2.Ако са произведени в Турция ви се издава АTR сертификат .После ще стане ясно защо Ви е
3.Варианти два а)правите внос на памперсите в България и плащате 20% ДДС б) поставяте памперсите в митнически склад (лицензиран частен складодържател ) не заплащате ДДС но заплащате складови такси на складодържателя
4. Ако сте направили внос на памперсите с плащане на ДДС правите износ за Македония ,ако стоката е била в митнически склад правите реекспорт на памперсите към Македония важно уточнение при реекспорт на чужди стоки се внася обезпечение за евентуално дължимите суми ако стоката не напусне България ..а такава се явява невнесеното ДДС от 20% ..затова лично аз бих посъветвал въпреки че вариантът с митнически склад изглежда по-приемлив да си направите вноса и да си платите ДДС
5.Издава Ви се сертификат EUR1 за Македония на основата на диагоналната кумулация ,който ще освободи македонският Ви партньор от евентуално дължими мита в Македония .
6.След осъществяване на износа ДДС,което сте платили Ви се начислява като данъчен кредит .

Това накратко
Върнете се в началото
vili_dimitrova_boianova

МнениеПуснато на: Съб Авг 28, 2010 9:11 pm    Заглавие: Re: износ за Македония Отговорете с цитат

Здравейте,благодаря за отговора Smile Въпроса с износа на стоки,а по точно памперси ме вълнува от дълго време,но си направих труда да прочета инф.,която успях да намеря в интернет.Само защото нямам нужния опит и квалификация,не мога да съм сигурна,че прочетеното от мен съм изтълкувала правилно..
Сега разбирам колко неясно и неправилно е формулиран въпросът ми за което се извинявам..
Искам да закупя памперси от България (с произход от Турция) с включено във фактурата ДДС от фирма регистрирана в Бг по ДДС и да направя износ за Македония (с 0% ДДС) облагаеми с нулева ставка . Тъй като стоката не е с български произход ще ми бъде ли върнато (приспаднато) ДДС при износ ,.или се връща (приспада) ДДС само за износ на български продукти?
Мога ли да направя износ..има ли ограничения и дали влизат в някаква графа за по-специфични продукти..какви са изискванията за износ на детски памперси, има ли нещо по-специфично което да ограничава или затруднява износа на памперси.. или някакви различни критерий на който трябва да отговаря фирмата ми.Какви митнически такси и плащания имам по износа.. ..Другото което ме притеснява,памперсите ако имат офицялен представител за Македония,аз тогава имам ли право да направя износ..или мога да направя износ само в определени случай..
Тъй като тази материя ми е още неясна за сега..се надявам да ме извините,ако въпросът ми е неизчерпателен или не добре зададен..трябва да се срещна с митнически агент и спедитор..ако можете да ме насочите..БЛАГОДАРЯ ВИ!
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор     Форуми -> Архив Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети