Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Закупуване на кожено облекло за мотор.

Създайте нова тема   Напишете отговор     Форуми -> Архив
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
rumensechkov

Местожителство: София, България

МнениеПуснато на: Пон Ное 03, 2008 12:26 pm    Заглавие: Закупуване на кожено облекло за мотор. Отговорете с цитат

Добър ден!

Бих искал да задам въпрос свързан с закупуването на Италианско кожено облекло за мотор, а именно яке, ръкавици, панталон, обувки. Как стоят нещата с внасянето им от Америка? Знам, че по-принцип се начислява определено мито и върху цялата сума 20% ДДС. Искам да ги закупя от Американски он-лайн интернет магазин, който продава стоките си на еднакжи цени за вътрешния и външния пазар, т.е. стоките вече са обмитени и имат добавено ДДС за Американския пазар. Когато се внесат в България, трябва ли да се обмитяват отново и да им се добавя ДДС. Не е ли това двоино обмитяване и начисляване на ДДС? А ако стоките са от он-лайн магазин в Европейския съюз, процедурата същата ли е?

Благодаря предварително на всички дали своето мнение по темата. Smile

Приятен Ден!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
rumensechkov

МнениеПуснато на: Вто Дек 16, 2008 9:23 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Е, явно в този форум няма човек с достатъчно познание в тази сфера за да отговори на моя прост въпрос... Или може би въпросът ми е твърде неудобен и никои не иска да даде мнение по темата. Mad
Върнете се в началото
Flaneghan

Местожителство: тук на всички напук

МнениеПуснато на: Вто Яну 06, 2009 12:27 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Или може би въпросът ми е твърде неудобен и никои не иска да даде мнение по темата.

Laughing И къде точно е неудобството в този както казваш
Цитат:
моя прост въпрос...

Без претенции за компетентност в тази сфера (която и да е тя ...облеклата за мотори или внасянето им ) все пак :
1. Лесен начин провери в кое да е бюро потготвящо митнически документи .

2.Труден начин www.customs.bg в лявата част препратка "Електронни митници" после препратка "Системи за реална работа " и после "Консултационен модул TARIC BG" .В заредилият се прозорец "Консултационен модул " -> "Преглед на тарифата" .Избираш страна на произход "САЩ" и в код от стоковата номенклатура слагаш
за яке ,панталон 4203100000
за ръкавици 4203299100
за обувки 640399 специално за тях за да стигнеш до митото е необходимо да се знае покриват ли глезена или прасеца ,външно ,вътрешно ходило от каучук ,пластмаса ..за да не задълбаваме излишно ... варира между 8 и 17 % ....вземай най-високото .

3. Прочети внимателно това което си написал
Цитат:
интернет магазин, който продава стоките си на еднакжи цени за вътрешния и външния пазар, т.е. стоките вече са обмитени и имат добавено ДДС за Американския пазар
.
Да обмитени са обаче в САЩ ... връщат се обратно в Европа ...няма лошо обаче се третират като всички останали стоки от САЩ -мито ,ДДС и каквото следва .
Evil or Very Mad Звучи ти абсурдно .На мен пък ми е абсурдно да си купя от САЩ стока произведена в Италия . Даже честно казано ме навява на мисълта ,че едва ли е произведена в Италия . Виждал съм доста шикозни надписи "Made in Italy" на доста нескопосни далекоизточни ментета .
За двойното данъчно облагане нека не говорим ..с две думи такова НЯМА .

Exclamation Видях написаното да виси доста време тук . Поради факта че на лекар не се ходи по интернет ,както и че не е редно да се дава мнение за мита по Интернет особено за специфични стоки с вариращи мита като обувките се въздържах от кометар .

Успешна Нова година на всички .И извинения за закъснелият отговор .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
rumensechkov

МнениеПуснато на: Пон Юни 08, 2009 7:35 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Наскоро нещо се замислих за глупосите в държавата ни и за отговора в темата, затова реших да напиша моето мнение.
Въпроса ми е неудобен за митничари и хора, които работят към митниците, защото чрез работата си те извършват достатъчно количество далавери.
Как да не е двойно начисляване на ДДС????? Що за глупост е това?
Преди много време си поръчах от американски он-лайн магазин радио-управляем модел. Цената му беше 399.00 долара, като в тази цена беше включено ДДС. (Беше подробно описано във фактурата, която получих) Доставката, беше около 80 долара. Когато отидох на митницата ми казаха, че трябва да заплатя мито и после ДДС върху цялата сума - цена+доставка. Попитах разбира се защо и ми се отговори, че така трябва и ако не платя, няма да получа стоката си. Ами хайде направете си сметка и ми кажете не е ли това двойно начисляване на ДДС???
Върнете се в началото
ALF

МнениеПуснато на: Съб Юни 13, 2009 1:14 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Румба, нещо не си ясно с логиката на ДДС-то. Първо имай предвид, че този вид данък не сме го измислили ние българите, а както обикновено става - прилагаме с доста голямо закъснение добри световни практики.
Та по отношение на примера, който си дал:
1. Прецакали са те американците, щото след като си заявил че стоката ще се доставя до място извън щатите, т.е. налице е износ, не е трябвало да ти начисляват ДДС. Логиката на този данък (в цял свят), е че той се заплаща в държавата, където продукта ще бъде употребяван (в твоя случай България).
2. С оглед на горното не може да обвиняваш нашата страна и митничарите, че спазват правила, част от които са измислени дори от самите американци (имам предвид ДДС-то).
3. Това, че българите се опитваме по всевъзможни начини да цакаме държавата (т.е. нас самите) с топла бира, то да не се сърдим, че сме на тоя хал. Ако нещо можем да вземем от държавата, мрънкаме че е малко - когато обаче трябва да дадем - все ни е много... абе загубана нация!!!
Flaneghan

Местожителство: тук на всички напук

МнениеПуснато на: Съб Юни 13, 2009 7:02 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Румба ,ще се съглася с тебе за недомислиците и малоумията в държавата ....но за двойното облагане ще ме прощаваш ама си в грешка .
Както ALF ти каза не сме измислили ние правилата и принципите на ДДС като данък .Между другото общ принцип в ДДС е при износ да не се начислява ДДС (или да е с нулева ставка ) така че как твоят онлайн магазин хем ти продава за износ извън щатите хем ти начислява ДДС .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
rumensechkov

МнениеПуснато на: Нед Юни 14, 2009 3:58 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря за оговорите. Smile
Съгласих с Вас... Това, че държавата износител не трябва да начислява ДДС го знаех, но мислех, че Българските митници ще изтеглят ДДС-то от Америка и няма да ме занимават мен... Ехх, хубаво би било. Като когато си купиш нещо от друга държава, на границата и ти връщат ДДС-то, а на нашата го плащаш отново, нали? Може пак да съм в грешка за последното нещо...
Върнете се в началото
ALF

МнениеПуснато на: Нед Юни 14, 2009 8:59 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Пак си в грешка Румба... И у нас на граница се възстановява ДДС-то за стоки, изнасяни от физически лица, само дето държавата не се натиска да ти го възстановява - ако искаш, редиш се на опашката, представяш доказателства (фактури) и т.н.
А що се отнася до това нашата митница да дърпа ДДС от Америка - такова животно нема нийде по света. Само си дай отговор на въпроса колко е ставката на ДДС в САЩ и колко у нас... кой ще покрие разликата???
rumensechkov

МнениеПуснато на: Пон Юни 15, 2009 10:55 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Пак си в грешка Румба... И у нас на граница се възстановява ДДС-то за стоки, изнасяни от физически лица, само дето държавата не се натиска да ти го възстановява - ако искаш, редиш се на опашката, представяш доказателства (фактури) и т.н.

Да де аз имах предвид и България... Smile А за другото, знам че няма как да стане, просто казах, че би било хубаво Smile Въпреки че в Испания например ДДС-то е 16%, а в Германия е 19%. От която и да е държава на ЕС да внасяш стоки не заплащаш ДДС в БГ... Как се оправят с това? Питам просто от любопитство... Smile
Върнете се в началото
ALF

МнениеПуснато на: Пон Юни 15, 2009 1:09 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

rumensechkov написа:
От която и да е държава на ЕС да внасяш стоки не заплащаш ДДС в БГ... Как се оправят с това? Питам просто от любопитство... Smile

Ама що да внасяш... нали сме в ЕС - дали си купил стоката от Харманли или от Мадрид все тая. За физическите лица търговия в ЕС е улеснена, щото крайната цена ти е с ДДС и никой не те търси повече.
Виж САЩ не са в ЕС и за това там е налице внос, т.е. плащаш...
rumensechkov

МнениеПуснато на: Вто Юни 16, 2009 11:22 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Просто така го казах, това за внасянето... Знам, че стоките продвани във вътрешно-европейския пазар не подлежат на начисляване на мито и ДДС. Идеята ми беше, че според мен е несправедливо нашата ставка за ДДС да е толкова висока (20%) при положение, че не сме в цветущо състояние. Тая тема май излезе извън контрол Smile
Върнете се в началото
ALF

МнениеПуснато на: Вто Юни 16, 2009 3:34 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Напротив, темата стана доста образователна Laughing
Ставката ни е такава именно щото не сме цъфнали и вързали. По-ниската ставка означава по-ниски приходи в бюджета, от там свити разходи за публичния сектор, от там криза в държавата, от там пада правителството, от там падат доходите на властимащите, от там пък следва да живеят като всички нас, т.е. трудно ... нещо ясно?!? Rolling Eyes
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор     Форуми -> Архив Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети