| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
stoil2
|
Пуснато на: Пет Яну 11, 2008 12:53 pm Заглавие: Внос на японска кола от ЕС |
|
|
| При внос на японска кола от ЕС (Италия) дължи ли се мито и/или ДДС? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
AmiDa
|
Пуснато на: Пет Яну 11, 2008 4:07 pm Заглавие: |
|
|
| В нормалния случай не.Ако не е обмитена в Италия -да. |
|
|
 |
Outback-Fan
|
Пуснато на: Пет Окт 17, 2008 12:10 pm Заглавие: |
|
|
Да не отварям нова тема
Знам, че ако японска кола е вече регистрирана в ЕС, при полседващ "внос" в БГ, не се дължат мито, ДДС и акциз (ако разбира се, колата не е акоцизна).
Но ме интересува, какво значение имат сертификатите за екологичност (или както там се казват) - EUR 1, 2, 3 и 4? Ако колата е да речем с EUR 2, има ли проблем да се докара в БГ?
Интересувам се, защото съм си харесал японска кола, която е с EUR 2. То и доста други автомобили, до към 1998-1999г. са с EUR 2, сертификат за екологичност.
А, сетих се и друго да попитам - ако колата е с минал срок на TUV, ще ми разрешат ли да я регистрирам?
Благодаря! |
|
|
 |
niko
|
Пуснато на: Пет Окт 17, 2008 8:15 pm Заглавие: |
|
|
| Никакво значение - поне засега. За TUV - в закона има една точка, в която пише, че ако колата няма преглед, такъв се извършва тук. Пак засега никой не гледа за преглед. Само си вземи оригиналните документи за собственост и договор за покупко продажба. Не е нужен нотариус. |
|
|
 |
Outback-Fan
|
Пуснато на: Сря Ное 05, 2008 4:02 pm Заглавие: |
|
|
Благодаря за отговора
Успокоих се в това отношение
Сега съм на вълна - процедурата при покупка на колата от ЕС, но в частност: продавача е часнто лице в немско, а купувача е БГ фирма регистрирана по ДДС. Също и какво е положението при следваща препродажба на колата. Но за тези неща, ще трябва да говоря със счетито май  |
|
|
 |
|