|
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Тодор Димитров Гост
|
Пуснато на: Вто Апр 12, 2005 3:48 pm Заглавие: ген. пълномощно, автомобил, инвалид |
|
|
Здравейте!
Въпросът ми е следния:
В момента внесени автомобили на имена на инвалиди се експлоатират в огромния процент от случаите от други лица посредством ген. пълномощни.
До тук добре, казал онзи, който падал от 10тия етаж и в момента минавал покрай 5тия.
За момента номерът минава, защото никой не контролира това кой има право да управлява този автомобил. Чух, обаче, че се готви промяна, която касае именно този въпрос. Например би могло да се реши само родственици по права линия да могат да бъдат упълномощавани. Ако някой е чул нещо подобно или напротив - може да го опровергае, моля, нека отговори.
Благодаря! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Сря Апр 13, 2005 8:32 am Заглавие: |
|
|
Ами шефа на РМД София в едно пространно интервю в "Труд" спомена нещо такова, обаче това по-скоро е проблем на КАТ. А и не знам дали ще се навие някой да потъпче конституционно право на свободна воля и разпореждане със движимо имущество. Твой си е автомобила (на инвалида) - ще си упълномощаваш който си искаш да го кара в края на краищата.
Та аз не вярвам да стане това.
А и всичко е слухове, докато не излезе в ДВ. |
|
|
 |
Тодор Димитров Гост
|
Пуснато на: Сря Апр 13, 2005 10:54 am Заглавие: Отговор на Гост |
|
|
| Anonymous написа: | Ами шефа на РМД София в едно пространно интервю в "Труд" спомена нещо такова, обаче това по-скоро е проблем на КАТ. А и не знам дали ще се навие някой да потъпче конституционно право на свободна воля и разпореждане със движимо имущество. Твой си е автомобила (на инвалида) - ще си упълномощаваш който си искаш да го кара в края на краищата.
Та аз не вярвам да стане това.
А и всичко е слухове, докато не излезе в ДВ. |
Уважаеми Гост,
Да, така мисля и аз относно конституционното право и това е логично според мен. Но напоследък се забелязва някакво активиране на органите на МВР. Виждаш какво става с този лов на вещици от страна на НСБОП по адрес на "компютърните пирати" например. Не съм сигурен какво ново ще измислят за да покажат как настоящото правителство "се справя". И от тази гледна точка не е изключено да "родят някаква гениална идея". |
|
|
 |
az-ot-Frankfurt Гост
|
Пуснато на: Пет Дек 23, 2005 6:50 am Заглавие: GENERALNO PALNOMOSHTNO ??? |
|
|
| Tova poniatie Generalno Palnomoshtno go ima samo v jargona - ako nqkoi e uchil pravo 6te vi kaje, 4e takova jivotno nema, no za 6tastie policaite ne sa u4ili pravo i nomera pred tqh minava (kolkoto i da sa nezakonni tezi palnomoshtni). Problema ostava na izdaliq takova neshto, zashtoto ako s kolata ima narusheniq - golbite otivat na negoviq adres v danachnoto po mestojiveene, (a tozi koito si q polzva prodaljava da si kara) ... loshoto e che moje da ubie chovek i pak da tursqt sobstvenika po talon. |
|
|
 |
|
 |
Форуми
-> Архив |
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
|
| Страница 1 от 1 |
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|