Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ВОД на плодове и зеленчуци

Създайте нова тема   Напишете отговор     Форуми -> Архив
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Andriqn

МнениеПуснато на: Сря Окт 28, 2009 7:52 pm    Заглавие: ВОД на плодове и зеленчуци Отговорете с цитат

Здравейте на всички Smile
Не спирам да търся информация относно процедури и документи за да ми е изрядно всичко, та реших да пиша и тук.

Съдружник съм в "Х"ООД регистрирано по ЗДДС и ще продам плодове и зеленчуци на фирма "Y" регистрирана по ЗДДС в друга държава членка на ЕС, като транспорта ще се поеме от фирмата Y. Вярно ли е, че:
1. Необходимите документи са: фактура, CMR(ЧМР) и сертификат за качество, издаден според Наредба №108 от 12.09.2006 г.
2. ЧМР-то трябва да е в 3 екземпляра, като данните на превозвача и получателя ще съвпадат.
3. ЧМР-то се попълва от мен и превозвача.
4. Фактурата трябва да е и на чужд език. Как точно става това.
5. Трябва да получа потвърдително писмо от получателя. Какво трябва да съдържа то и по какви начини може да бъде пратено (интернет, факс, поща)
6. Ако "Х"ООД не беше регистрирано по ЗДДС няма да има ВОД, но необходимите документи ще са същите.

Благодаря ви предварително Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор     Форуми -> Архив Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети