|
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
admin Site Admin

|
Пуснато на: Вто Май 30, 2006 12:49 pm Заглавие: ЧЕРЕН СПИСЪК на митническите учреждения |
|
|
Вкрючете се в попълването на черния списък на митническите учреждения в страната! Ако сте недоволни от работата и професионализма на служителите в дадено митническо учреждение, споделете това с всички във форума. По този начин бихме могли да накараме поне част от тези хора да се замислят за мястото си в системата на митническата администрация и най-вече върху това, че с конкретните си действия/бездействия не й помагат да достигне високите норми, налагани от ЕС.
Поздрави
Site Admin |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ALF

|
Пуснато на: Пон Юни 05, 2006 1:27 pm Заглавие: |
|
|
Много интересно нещо са това митничарите, понякога така им се иска да те изклатят, че се чудят и те самите кво да те питат и кво да ти искат. Обаче много се кефя, когато някой от тях така се заплете в собствената си мрежа и почне да ръси глупости... За какво става дума ли... ами имах следния "казус" при една добре изглеждаща г-жа/митничарка. Понеже не можеше да си представи, че ще ме пусне ей така, реши да ми иска фактура за транспорт при положение, че условията на доставка бяха CIF. Довода и беше, че все пак транспорта е платен (от някого някъде) и трябва да се знае колко е... защо обаче - и тя не знаеше. Та се наложи да се обясняваме какво значи INCOTERMS и как се образува митническата стойност на внасяните в страната стоки... Не че знам повече от нея, но... определено тя май и не беше чувала за тия неща. Дойде началника и тихичко май и изнесе една кратка лекция, след което без да ме поглежда (с надежда, че няма да се чете дискетата обаче ) ми обработи пратака за 5 мин. Та въпросното митническо учреждение се намира в София, Скорпион Шипинг и му слагам оценка 3+ по шестобалната. Сполай и на тая администрация с таквизи умници... |
|
|
 |
zora
|
Пуснато на: Сря Юли 16, 2008 1:52 pm Заглавие: |
|
|
МБТК Европа - повече от уникални са там, повечее  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|