| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
NAFTA
|
Пуснато на: Нед Фев 17, 2008 9:29 pm Заглавие: VNOS NA CADILLAC OT USA |
|
|
Dobur den, izvinete che pisha s latiniski bukvi.
Iskax da popitam kakvo e nujno da plata da si vkaram moq 1997 Cadillac deto e 300 konski sili v Bulgaria ot USA. Toi e pod moe ime ot pone 6 meseca i imam zelena karta i postoqnen adres v USA. Az sum razbral che ako kolata e po stara ot 10 godini ili ako e tvoia za pone 6 meseca akciz i mito otpada ako namerqvash da e izpolzvash za sepe si. Sushto taka sum razbral che ako shte se premestvash obratno vuv Bulgaria ot chujbina, imash pravo vudnuj da vkarash konteiner i na nishto v nego da ne se plashta mito.
A ako tezi dvete ne sa aktualni, i iskam da e vkaram za vremeno polzvane v Bulgaria i da vkarvam i iskarvam vseki 3 meseca, imali pak nqkukvi mita ili akcizi ? Blagodarq vi mnogo. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
niko
|
Пуснато на: Сря Фев 20, 2008 8:59 pm Заглавие: |
|
|
| При окончателно връщане в България не дължиш мито, но акциз ще трябва да платиш. Ако не я регистрираш, ще си я ползваш както всеки турист, но всички прегледи, такси и застраховки ще правиш в САЩ |
|
|
 |
NAFTA
|
Пуснато на: Сря Фев 20, 2008 11:35 pm Заглавие: |
|
|
| a shte mogali da e zastraxovam v Bulgaria i da i napravq avto kasko tam ? kak shte stoi vuprosa sus zastraxovkata v sluchai che mi e v bulgaria no s shtatski nomera.? mersi |
|
|
 |
niko
|
Пуснато на: Чет Фев 21, 2008 9:15 pm Заглавие: |
|
|
| Правят застраховки, но само за 3 месеца и при доста високи премии. За колата която описваш, гражданската отговорност ще бъде над 800 лв за 3м. При това положение, най-добре да си правиш застраховката в САЩ. Ще ти трябва и "Зелена карта". |
|
|
 |
NAFTA
|
Пуснато на: Чет Фев 21, 2008 10:25 pm Заглавие: |
|
|
| az mislq che zastraxovkata ot USA nqma da vaji vuv bulgaria. nemojeli da i napravq otdelno kasko v bulgaria ? |
|
|
 |
niko
|
Пуснато на: Пет Фев 22, 2008 8:45 pm Заглавие: |
|
|
| Дали ще важи в България, зависи от застрахователя в САЩ. Нашите правят каско по-лесно от гражданска, но и премията ще е различна. |
|
|
 |
NAFTA
|
Пуснато на: Пет Фев 22, 2008 11:15 pm Заглавие: |
|
|
| ako vie bqxte na moe mqsto, kak shte postupite nai lesno i nai evtino da si karam kolata v Bulgaria bez problemi i zastraxovana ? mersi |
|
|
 |
niko
|
Пуснато на: Съб Фев 23, 2008 9:05 pm Заглавие: |
|
|
Не мога да отговоря, защото не познавам законите в САЩ, но според това което разбрах до сега, моментът не е подходящ за внос и регистрация на мощен и скъп автомобил. Особено от страна извън ЕС. За ползване с чужда регистрация...ами рисковете са по-големи
Разбира се, това е лично мое мнение и не те задължава, по никакъв начин, да го следваш  |
|
|
 |
NAFTA
|
Пуснато на: Съб Фев 23, 2008 9:24 pm Заглавие: |
|
|
| Mersi sve pak mnogo. Az sum chul ot nqkude che e vuzmojno skoro da maxnat akcizite za vnos na avtomobili, no ne mi se vqrva. Nqkukvi mneniq po tozi vupros ? |
|
|
 |
niko
|
Пуснато на: Нед Фев 24, 2008 9:09 pm Заглавие: |
|
|
Не знам колко време не си в България, но нищо не се е променило! Ако днес кажат - "Абе, дайте да махнем този акциз", това ще стане на днешния ден, но след някоя и друга година!  |
|
|
 |
jonko_p
|
Пуснато на: Вто Фев 26, 2008 5:38 pm Заглавие: |
|
|
И мен ме интересува същия въпрос - аз съм от БГ, но имам желание да си вкарам кола от САЩ(при 1.32 лв./$, кой не иска) и съм забелязъл, че по нашите пътища е заринато с коли с американски номера.
Колегата отгоре не е прав за КАСКО застраховката - проверил съм - няма никакво значение какъв и е номера - тарифата е една и съща, дори застраховат и коли без номера.
За ГО е по-особен случая, чувал съм, че се прави само в Интерамерикан, но нямам идея за тарифата. Но смятам, че при каквито и да е тарифи е по-евтино отколкото да изпраскаш 20 хил.лв. мито,акциз и ДДС на митница.
Та и мен ме интересува какви са особеностите на митническия режим за да си караш кола с американски номера-какъв тип пълномощно от собственика е нужно, от кой да е заверено, ти може и да си имаш договор за покупко-продажба, но да си я караш с пълномощното и да я прехвърлиш по-късно, когато пожелаеш.
Проблемите с прегледа не са проблеми - щото БГ полицаите едва ли знаят какъв му е талона на щата Илинойс и може да си изфабрикувам каквото искам.
Ако някой има идеи за нещо допълнително в практически аспект, ще съм благодарен да го сподели. |
|
|
 |
NAFTA
|
Пуснато на: Нед Мар 02, 2008 5:48 am Заглавие: |
|
|
| Az bqx pital po rano edin zastraxovatelen agent v Bulgaria i mi kaza dori i da e s amerikanski nomera 6te e zastraxovat gore dolu na su6tata cena kuto kola registrirana v bulgaria. su6toto i za kaskoto, koeto e spored tipa kola i kolko struva i kukuv e riska da i stane ne6to nepriqtno |
|
|
 |
bseverinov
|
Пуснато на: Сря Апр 16, 2008 11:23 pm Заглавие: Bнoс автомобил от САЩ 184 k.c |
|
|
| Здравейте!Пребивавам в САЩ от една година и преди няколко дни си купих немска кола 2004 година, 184 к.с. Прибирам се в България на 03.09.2008 и искам да си взема колата. Дочух, че ако съм притежавал колата повече от 6 месеца, мога да се възползвам от привилегията да не плащам мито и ддс. Проблемът при мен е, че към датата ми на прибиране ще съм собственик на колата от 4 месеца. Интересува ме, дали мога да внеса колата като временен внос (за 3 месеца) и след това, при навършени 6 месеца притежание, да я регистрирам без да плащам мито и ддс?Предварително благодаря |
|
|
 |
NAFTA
|
Пуснато на: Сря Май 14, 2008 9:05 pm Заглавие: |
|
|
Severinov, shte mojesh no problema e drug brat mi. Mitoto i DDC-to sa evtini spriqmo Akciza. Ako e imash za 6 meseca ne plashtash mito i DDC ama akciza shte te iznasili. Po dobre da e karash s USA nomera i da plashtash malko poveche zastraxovka, i prez 3 meseca da e izkarvash za 20 minuti v 4ujbina  |
|
|
 |
ludmilll
|
Пуснато на: Пон Юни 08, 2009 2:02 am Заглавие: |
|
|
| niko написа: | | При окончателно връщане в България не дължиш мито, но акциз ще трябва да платиш. Ако не я регистрираш, ще си я ползваш както всеки турист, но всички прегледи, такси и застраховки ще правиш в САЩ |
И какви прегледи, такси и застраховки ще правиш в САЩ ако не е таина.Или си говорите на изус някакви измислици. |
|
|
 |
|