| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
9k32m
|
Пуснато на: Пон Апр 23, 2007 8:47 am Заглавие: |
|
|
| ludmilll написа: | ....По точно не ми е ясно с коя система работи БГ митницата???  |
Изхождайки от факта, че българина е "жив дявол" предполагам, че държавата си е направила сметката и е изравнила парите които дефакто се дължат при плащане на митническите сборове било то SAE било то по DIN. Другият начин е от където е вноса. Но тогава ако се внесе кола от Япония по кой стандарт ще се обмити ?
Аз залагам на DIN. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
milsim
|
Пуснато на: Пон Апр 23, 2007 9:49 am Заглавие: акциз |
|
|
| съгласно закона за акциза собственикът на автомобила е длъжен в ....дневен срок да обяви в митницата,отдел "акцизи"стоката.това,че не си го платил те прави нарушител и на някакъв етап може да ти изиграе лоша шега |
|
|
 |
Momchi

|
Пуснато на: Вто Апр 24, 2007 8:28 am Заглавие: |
|
|
| 9k32m написа: | | ludmilll написа: | ....По точно не ми е ясно с коя система работи БГ митницата???  |
Но тогава ако се внесе кола от Япония по кой стандарт ще се обмити ?
Аз залагам на DIN. |
Митницата у нас работи и по двете системи, то затова и в законодателството са дадени разбивки на акцизите и при двата варианта. Цяла Европа и някои от бившите и колонии по света работят по системата DIN, останалия свят е под американско влияние и изписват мощността по SAE. Общо взето всичко зависи от това какво пише в оригиналния регистрационен талон, а там не пише например само 150hp или 150kW, а пише и по коя система е определена тази мощност. Ако пък все пак в талона не пише нещо подобно, то тогава опирате до услугите на ТЕХНОТЕСТ, където срещу "скромно" заплащане ви определят мощността на автомобила по DIN и с документа от там в митницата. |
|
|
 |
milsim
|
Пуснато на: Чет Юни 28, 2007 11:42 am Заглавие: до dtmpower |
|
|
хич не си "пей сърце",а по-добре си го плати,защото при една проверка такава глоба ще ти треснат,че свят ще ти се извие !
съгласно закона за акциза ти имаш задължение да се явиш в митницата по адрес /най - близката ти митница /и да си платиш акциза в 14-дневен срок от придобиване на автомобила./не съм сигурен за срока-колко дена беше/.
не знам как са те регистрирали в КАТ,но проблема си остава твой- ти си в нарушение. |
|
|
 |
ludmilll
|
Пуснато на: Нед Юни 21, 2009 12:17 pm Заглавие: Акциз ако не се плаща в Европа |
|
|
| Здравеите. Значи че ако в Европеиския съюз не се плаща акциз а в България се плаща то излиза че те прибират почти такива пари все едно те са произвели автомобила. И това ако не е измама не знам кое е. Аз докарах един автомобил и ми искаха повече от колкото съм я купил. Измамници в БГ Парламента друго обяснение нямам. |
|
|
 |
|