| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
barbarona
|
Пуснато на: Вто Фев 13, 2007 3:14 pm Заглавие: |
|
|
Благодаря много!
Значи това си е чист РЕКЕТ!
На какво основание ще начисляват акциз?
Е......ти и фриковете!!!
Просто ИЦО НОСИ, ЛЕО МЕСИ! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Momchi

|
Пуснато на: Вто Фев 13, 2007 3:54 pm Заглавие: |
|
|
ами основанието се съдържа в Закона за акцизите и данъчните складове:
Чл. 2. На облагане с акциз подлежат:
1. алкохолът и алкохолните напитки;
2. тютюневите изделия;
3. (изм. доп. ДВ бр. 105/2006 г.) енергийните продукти и електрическата енергия;
4. кафето и екстрактите от кафе;
5. автомобилите.
Ако познаваш поне 121 депутата, може и да ти се реши проблема... но тогава една молба и от мен - махни и акциза за ракията...  |
|
|
 |
barbarona
|
Пуснато на: Вто Фев 13, 2007 4:28 pm Заглавие: |
|
|
Акциз на село!?
Да дойдат тия слабоумни 121 идоита и да ми искат акциз
Благодаря за изчерпателният отговор. |
|
|
 |
barbarona
|
Пуснато на: Сря Фев 14, 2007 6:00 pm Заглавие: |
|
|
Може ли в цял Европейски съюз да няма акциз на колите а само ние да пълним гушите на тия тъпаци от парламент ли е кво е?
А пък те милите седят по цял ден там и се чудят дали да спят или да си бъркат и аз незнам къде! И как аджеба да пре.....м народа за това че са ме избрали!
ДОЛУ АКЦИЗА ОТ БЪЛГАРСКАТА СЦЕНА,ДОЛУ!!!  |
|
|
 |
niko
|
Пуснато на: Сря Фев 14, 2007 7:10 pm Заглавие: |
|
|
| Има и друго. Решили са, мощните автомобили са лукс, та затова. Как виждате лукса на Бугати Вейрон със 736 kw и 44 000лв. акциз и лукса на Ланча Интеграле със 154 kw и почти 10 000 лв!!! акциз! Да напиша ли и цените? Такива примери има много и ако някой може, нека обясни ситуацията. |
|
|
 |
valentinstoianov
|
Пуснато на: Чет Фев 15, 2007 11:43 am Заглавие: |
|
|
| Да го **** - какъв е проблема да си караш с чуждия номер |
|
|
 |
barbarona
|
Пуснато на: Чет Фев 15, 2007 1:36 pm Заглавие: |
|
|
Аде?
От тук идват и въпроси?
1.Трябва ли да регистрираш кола купена от Германия тук в БГ?
2.Ако не къде ще си плащаш данък,гражд. и каско?
3. Може ли някой да каже?
Благодаря. |
|
|
 |
marrakech
|
Пуснато на: Съб Фев 24, 2007 12:10 pm Заглавие: Преди регистрация |
|
|
Акцизът се плаща преди регистрация в КАТ.Попълва се акцизна декларация за автомобили,която се различава от митническата декларация и се подава в митницата.В началото на годината имаше неяснота около това какво да се прави с акцизните коли и те се регистрираха в КАТ.Митническите служители също незнаеха какво точно да правят в такъв случай.Имаше коли, които бяха регистрирани в КАТ, но за тях не беше подадена акцизна декларация.Сега когато акцизен автомобил пристигне в КАТ първо го препращат към митницата,а след това регистрират колата.Акцизът трябва да се плати в 14-дневен срок от датата на подаването на декларацията.
Митницата ще изисква справка от КАТ,колко акцизни автомобила са били регистрирани в КАТ и за колко от тях има подадена акцизна декларация. |
|
|
 |
barbarona
|
Пуснато на: Чет Мар 29, 2007 4:29 pm Заглавие: Upsurdia ili bulgaria |
|
|
според чл. 90 на Договора за ЕС, страна членка на съюза не може да да налага каквито и да е вътрешни такси върху стоки, идващи от други страни членки на организацията.
Ами сега????? |
|
|
 |
niko
|
Пуснато на: Чет Мар 29, 2007 8:53 pm Заглавие: |
|
|
| Дай линк за този "чл. 90" |
|
|
 |
mpower
|
Пуснато на: Сря Апр 18, 2007 5:56 pm Заглавие: |
|
|
| Ako tova e taka i te produljat da sabirat akciz sa v naru6enie na pravilata na ES! |
|
|
 |
ludmilll
|
Пуснато на: Съб Апр 21, 2007 11:14 am Заглавие: |
|
|
| ALF написа: | Да, акциза остава 100% дължим, тук промяна няма. Ставките са:
за употребяваните автомобили:
1. за автомобили с мощност на двигателя над 120 kW до 150 kW по системата DIN - 35 лв. за 1 kW;
2. за автомобили с мощност на двигателя над 150 kW по системата DIN - 60 лв. за 1 kW;
3. за автомобили с мощност на двигателя над 126 kW до 157,5 kW по системата SAE - 33,33 лв. за 1 kW;
4. за автомобили с мощност на двигателя над 157,5 kW по системата SAE - 57,14 лв. за 1 kW.
за новите автомобили е:
1. седемстотин лева + 90 лв. за 1 kW за разликата над 120 kW по системата DIN;
2. седемстотин лева + 85,71 лв. за 1 kW за разликата над 126 kW по системата SAE. |
Zdravei. Ne sam bil v Balgaria dalgo vreme i ne mi e iasno razlikata mejdu sistemite DIN i SAE ??? Po koia sistema se izchisliava Mercedes C240 125kw. Blagodaria. |
|
|
 |
9k32m
|
Пуснато на: Нед Апр 22, 2007 12:25 pm Заглавие: |
|
|
| ludmilll написа: | | ........Zdravei. Ne sam bil v Balgaria dalgo vreme i ne mi e iasno razlikata mejdu sistemite DIN i SAE ??? Po koia sistema se izchisliava Mercedes C240 125kw. Blagodaria. |
SAE = "Society of Atumotive Engineers". Това е американския тандарт - при него замерванията се правят без прикачени динамо, маслен и въздушен въздушен филтър и т.н. Тук мощността се мери по-скоро Бруто. Относителната разлика между DIN и SAE варира между 10-15%. Списание Road&Track дават следната формула за преобразуване: DIN = SAE - 10% Коефициентът за превръщане от DIN в SAE е 0,97.
DIN = "Deutsches Institut fur Normung" (известно още като Dourche Industrie Normen) или с други думи това е Германски стандарт. Той е най-често ползван от производителя. Тук измерените показатели са най-близки до реалните (т.е. до whp). Анализът се прави с прикачени динамо, маслена и водна помпа + допълнителни товари, развняващи се на създаваните от бензиновата помпа, инжекционната система, въздушния и масления филтър. Корекцията се прави при атмосферно налягане 1013 mbar и 200 по Целзий.
За повече информация: http://tuningclub.hit.bg/horsepower.html |
|
|
 |
ludmilll
|
Пуснато на: Пон Апр 23, 2007 1:05 am Заглавие: |
|
|
| 9k32m написа: | | ludmilll написа: | | ........Zdravei. Ne sam bil v Balgaria dalgo vreme i ne mi e iasno razlikata mejdu sistemite DIN i SAE ??? Po koia sistema se izchisliava Mercedes C240 125kw. Blagodaria. |
SAE = "Society of Atumotive Engineers". Това е американския тандарт - при него замерванията се правят без прикачени динамо, маслен и въздушен въздушен филтър и т.н. Тук мощността се мери по-скоро Бруто. Относителната разлика между DIN и SAE варира между 10-15%. Списание Road&Track дават следната формула за преобразуване: DIN = SAE - 10% Коефициентът за превръщане от DIN в SAE е 0,97.
DIN = "Deutsches Institut fur Normung" (известно още като Dourche Industrie Normen) или с други думи това е Германски стандарт. Той е най-често ползван от производителя. Тук измерените показатели са най-близки до реалните (т.е. до whp). Анализът се прави с прикачени динамо, маслена и водна помпа + допълнителни товари, развняващи се на създаваните от бензиновата помпа, инжекционната система, въздушния и масления филтър. Корекцията се прави при атмосферно налягане 1013 mbar и 200 по Целзий.
За повече информация: http://tuningclub.hit.bg/horsepower.html |
ОК мерси много за отговора.Това за системите го разбрах но не ми е ясно БГ митницата коя от двете системи използва за да определи акциза.Още аз съм в USA и ако внеса автомобил ще трябва да платя мито . Как се определя цената на митото. Примерно Мерцедес С240 2002г 168 hp.или Мерцедес С32 АМG 2002г 350hp Ако Знаете моля пишете. Благодаря |
|
|
 |
ludmilll
|
Пуснато на: Пон Апр 23, 2007 1:57 am Заглавие: |
|
|
| dtmpower написа: | | ok, as registrirah kolatami e 125kw bes da pla6tam nikakv akzis, pri tova polojenie as sega kak da si platq akziza? |
По системата SАЕ може би не трябва да плащаш.И на мен не са ми ясни тези Системи.По точно не ми е ясно с коя система работи БГ митницата???  |
|
|
 |
|