Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Неприятна случка

Създайте нова тема   Напишете отговор     Форуми -> Какво е мнението Ви за...
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Lord Varvar

МнениеПуснато на: Пон Окт 02, 2006 9:41 pm    Заглавие: Неприятна случка Отговорете с цитат

Здравейте
Първо искам да кажа че съм нов във форума и да се извиня ако не съм оцелил точният под-форум.
Второ пуснал съм същата тема и в един друг форум, но там не получих отговор на най-важният за мен въпрос, а той е: Какво да правим в такъв случай особено ако е с изнедадващо неприятен за мен край(не дай си боже)
Искам да ви разкажа какво ми се случи наскоро и да дадете някакъв съвет
как би трябвало да се действа в подобен случай при положение че краят беше друг.

Ето какво стана:
Аз пътувам често да Турция (горе- долу един път в месеца) от 4 и половина години с кола и една година преди това с автобус.
Последният път беше предищната седмица. На митницата сипах бензин до горе. И като слизах да се разправям с документите и прегледа на багажа ми миришеше на бензин, но си помислих,че при ваденето на чавката на маркуча съм олял и затова мерише. Но като пристигнах в
Истамбул пред хотела пак миришеше и видях че капе под колата. Веднага я закарах в сервиз.
Там направо ме обелиха от плащане. Става въпрос за тръбата през която се налива гориво и там където влиза в резервоара нещо се прецакало.Както и да е.Важното в случая е че колата
престоя повече от 24 часа в сервиза и си я взехме чак когато си тръгнахме. Дотук добре но лошото настана на Българска митница на последният пост на който се проверява багажа.
Митничарят въобще не погледна колата, подпечати ми лишчето (тея който пътуват знаят за какво говоря) и ме прати на компютъра. Но след като минах от там ме привика (нещо което е необичайно-обикновенно подпечатат ли ти нещата палиш и си заминаваш).
Поиска ми пак паспорта и почна да се повърта докато не дойде един друг казаха си нещо и оня вика карай към онова хале. Там за нула време се спуснаха шест човека и започнаха да разкостват колата, значи ръчкаха с едни много дълги отверки навсякъде почукваха по кохините и всичко за което се сетите разглобиха барчето и под кормилото, отвориха багажника и свалиха корите отстрани - абе навсякъде на мен ми стана зле а пък на бащами който е маниак
на тема кола и чистота вътре и вън направо му призля.
До тук от моя страна нищо, никакво притеснение знам си че нищо не съм укрил и няма каво да се притеснявам (освем за крайното състояние на колата), но в един прекрасен момент ми светна
червената лампа, ами ако в сервиза са ми сложили нещо и ме ползват за "муле" и аз да не знам важно е да мина границата пък после ще ми дръпнат колата ще извадят каквото са сложили и пак ще ми я върнат пък даже може и пари за откуп да ми искат.
Значи в един момент ме хвана шубето, все пак колата не ми е била на "погледа" 24-26 часа.
Всичко може да са направили.
Но както и да е всичко се размина за 45-50 мин.
Когато излязохме от митницата почнахме да обмисляме случилото се и достигнахме до извода че това не беше най-рутинната проверка, а по скоро митничарите действаха по сигнал.
Както казах от близо 5 години пътувам и до сега не ми се беше случвало такава проверка. единственият път в който съм свалял целият багаж от колата беше по-миналата нова година но тогава карах две плюшени мечки(за моето дете и на едни приятели за тяхното) но мечките са по един метър и нещо високи и двата броя едвам се бяха натъпкали в комбито (карам Форд Мондео МК2)
Та както казах достигнахме до извода за сигнал изключвам сервиза защото едва ли биха действали срещу себе си (един вид) също и хотела щото там отсядам в последнити три години. Най-сигурен
"заподозрян" е един украйнец който използвахми първият ден за преводач.
Но както и да е искам да питам как бихте действали в случай че бяха намерили нещо в колата и какво ТРЯБВА да се направи в подобен случай. Все пак аз не съм виновен. Какви права имам и
как да се защитя.
От една страна съм доволен, че митничарите действат по такъв начин (независимо от къде черпят информация) защото имам син който ще порастне и сигурно ще се сбълска с желанието да пробва цигари, трева и наркотици.А аз като родител няма да съм доволен и поради този факт е по-добре нищо да не стига до улиците и до нашите деца. От друга страна не ми беше да ме третират като потенциален престъпник.
Но най вече ме интересува какво мога да направя че следващият път като мина границата и тръгна да се връщам да се чуствам сигурен че както съм излязъл чист така ще се и вънра чист.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
DJack1

МнениеПуснато на: Сря Окт 04, 2006 10:39 am    Заглавие: Пълно ФК Отговорете с цитат

Проблема е много сериозен.Доказването на несъпричастност към дадено деяние/като пренасянето на забранени стоки и вещества/е дълъг,труден процес и е свързан с много ходения по мъките.Последния нашумял случай бе с наше момче в Гърция.Оказало се,че в пакет който взел от роднини за наш сънародник,има наркотик.След девет-десет месеца перипетии/предварителен арест,дипломатическа помощ,местни адвокати/доказаха,че НЕ Е ЗНАЕЛ за своята простъпка и го пуснаха.
Иначе дознанието се води срещу физическия извършител на деянието и той отговаря според закона.
НА НИКОЙ да не се случва!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор     Форуми -> Какво е мнението Ви за... Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети