| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
melisa Гост
|
Пуснато на: Сря Дек 07, 2005 4:18 pm Заглавие: Dvoino mito za iaponska kola.....viarno ili ne??? |
|
|
Zdraveite...predvaritelno se isviniavam ce pisha na latiniza.
Predi 4 dena otkrix tozi forum i go procetax i preprocetax.
Foruma e straxoten, otkrix mnogo informazia za vnosa na koli ot Germania v Bulgaria. No tocno tazi palna i izcerpatelna informazia za sertifikat E1 Mito i DDC me nakara da se samniavam ce mnogo moi posnati v BG koito se zanimavat s vnos na koli ne sa naiasno kakvo tocno plashtat i kakvi pari im vzimat. Rabotia i jiveia v Italia no reshix da doida v Germania da si vzema kola i s neia da se pribera za praznizite do BG Govorix s edin posnat po telefona koito kategoricno mi zaiaviava ce kogato vkarva koli ot Germania gleda da sa proisvedeni v evropa zashtoto taka plashtal edin pat mito na kolata a ako e iaponska se plashta dvoino mito,a az mu obiasnix razlikata mejdo tova da kupish kola samo proisvedena v evropa i tova da isvadish sartifikat E1 koito te osvobojdava da plashtash mito. No toi ostana kategoricen v tova, na koeto ne poviarvax i zatova vi pisha i se nadiavam niakoi da mi pomogne sas svoia otgovor. A vaprosat mi e....Ako si vkaram v BG iaponska kola ot Germania viarno li e ce trabva da se plashta dvoino mito? Blagodaria na vsicki predvaritelno koito imat jelanie da mi otgovoriat. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
GODzilla Гост
|
Пуснато на: Пет Дек 09, 2005 4:00 pm Заглавие: |
|
|
Ako kolata e s evropejski prozihod i ima6 deklaraciq v/u fakturata ili EURO1, pla6a6 samo DDS!
Ako mo6nostta e nad 120 konq, pla6a6 i akciz.
Ako kolata NE e evropejska - pla6a6 mito i dds, i nad 120 konq - akciz.
T'va e.  |
|
|
 |
melisa Гост
|
Пуснато на: Пет Дек 09, 2005 7:31 pm Заглавие: |
|
|
Mnogo ti blagodaria za tocnia i iasen otgovor GODzilla
samo ako moje da mi kajesh s 2 dumi kakvo osnacava ...akcis?
Skapo li se plashta?
Melisa |
|
|
 |
vasko
|
Пуснато на: Нед Дек 18, 2005 10:08 pm Заглавие: |
|
|
| Tva s deklaraciata vurhu fakturata go zabravi samo evro 1 |
|
|
 |
az-ot-Frankfurt Гост
|
Пуснато на: Пет Дек 23, 2005 5:39 am Заглавие: Ne se plashta dvoino mito ami se plashtat i dvete: mito, DDC |
|
|
Ako iskate da si posmqtate kolko tochno imate da plashtate adresa na kalkulatora beshe:
http://auto.mitnica.com/
... i ako oburnete vnimanie tam sled kato vuvedete razni danni na kolata (na kolko e godini, dali ima Euro.1, kolko vi e struvala, kolko e moshtna) ... i kalulatora vi izkarva 4 neshta za plashtane:
Mito
Akciz
Eko Taksa
DDC
ot tezi 4te - ako imate certifikata za proizhod ot Europeiskia Saiuz (dori TOYOTA moje da e prizvedena tuk) koito otgovoarq na kachestva na otrabotenite gazove pod neznamsi kolko grama na kub. metar .. ima naprimer Euro 2. za po chisti i po novi koli ama tozi standart ne e zadaljitelen. (to ima Eur.3 i 4 daje). Ta misalta mi beshe s EURO 1 - se osovbojdavate ot MITO, no drugite taksi si ostavat.
Akciz - tova po princip e danak za vrednost - alkohola, tiutiuna i petrola imat takav danak za da moje da se finansira lechenieto na horata na koito vredi. Ot nego mai nqkoi kaza, 4e sushto mojesh da se osvobodish ako ti e pod 120 konski sili kolata.
Eko taksata na men po4ti vinagi mi izliza da mi e 80 Lv. kato si smqtam - ot neq mai mojesh da se osvobodish ako kolata e s Katalizator na auspuha (ama ne sum siguren - nqkoi da me popravi ako gresha).
Ot DDC ne mojesh da izbqgash zashtoto s fakta che si q dokaral do BG ti ve4e si dobavil stoinost (tova e dokarana kola). NO za smetka na tova mojesh da si ostavish nomera na bankovata smetka ili adresa da ti pratiat ot avtokushtata chek i da ti vurnat Nemskoto DDC (MwSt.).
ei taka se otgovarq! |
|
|
 |
vasko
|
Пуснато на: Пет Дек 23, 2005 8:16 am Заглавие: |
|
|
Dano sum ti pone malko polezen ama si oburkal meshanata skara sus shopskata salata.
1 Evro1 sertifikat sus evro1,2,3,4 norma niama nisto obsto ednoto e sertifikat za proizhod drugoto e norma za vrednost na izgoreli gazove.
2 akciz se plasta samo na koli nad opredeleni konski sili.
3 Ekotaksata si e vinagi 80 leva i niama nachin da ja otturvesh
4 Tva s nemskoto DDS doniakude si prav no triabva da izpulnish niakoi uslovia za da ti go vurnat s fakta che karash kolata kum bulgaria ne oznachava che avtomatichno ti go vrustat. |
|
|
 |
|