Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Как се възстановява депозит?

Създайте нова тема   Напишете отговор     Форуми -> Архив
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
barbarona

МнениеПуснато на: Вто Апр 26, 2005 1:25 pm    Заглавие: Как се възстановява депозит? Отговорете с цитат

Привет,
внасям DVD-ta(CD-ta) на цени от доставчик и по фактура са примерно 3лв.,а митничаря ми отваря някакъв тефтер и ми вика ,че според тях цената на въпросните DVD-ta била 5лв. мин. минтическа стойност, та трябвало да си платя депозит за разликата за да ми освободи стоката.Как сега да си върна депозита и каква е процедурата? Rolling Eyes Rolling Eyes .Въобще ако някой ми обясни подробно ще съм му много благодарен.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Гост

МнениеПуснато на: Сря Апр 27, 2005 9:02 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Хммм, не съм много сигурен че ще си възстановиш депозита, но процедурата е следната.
Проверяват ти фактурата от продавача по линия на международното сътрудничество. Ако се окаже че няма такъв продавач, че фактурата не е със същите данни, и още куп други неща - депозита се преоформя на вземане.
Ако не си правил опит да подменяш документи, криеш цени и т.н., вкл. говорим и за плащания които са изплатени на продавача "за предоставени услуги" а всъщност са чисто доплащане за стоката и изобщо си чист, митницата ще излезе с Решение за въстановяване на депозит. Тънкия момент тук е, че следва ти да си подадеш искане за възстановяване, инициативата не е на митницата.
С това решение в ръка отиваш в данъчната служба в която си регистриран и си въстановяваш депозита.
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Сря Апр 27, 2005 3:10 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Anonymous написа:
Хммм, не съм много сигурен че ще си възстановиш депозита, но процедурата е следната.
Проверяват ти фактурата от продавача по линия на международното сътрудничество. Ако се окаже че няма такъв продавач, че фактурата не е със същите данни, и още куп други неща - депозита се преоформя на вземане.
Ако не си правил опит да подменяш документи, криеш цени и т.н., вкл. говорим и за плащания които са изплатени на продавача "за предоставени услуги" а всъщност са чисто доплащане за стоката и изобщо си чист, митницата ще излезе с Решение за въстановяване на депозит. Тънкия момент тук е, че следва ти да си подадеш искане за възстановяване, инициативата не е на митницата.
С това решение в ръка отиваш в данъчната служба в която си регистриран и си въстановяваш депозита.

благодарско,ГОСТ Razz Razz Razz
Върнете се в началото
Flaneghan

Местожителство: тук на всички напук

МнениеПуснато на: Чет Апр 28, 2005 10:26 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Anonymous написа:
Проверяват ти фактурата от продавача по линия на международното сътрудничество. ....
една такава проверка отнема поне 6 месеца

Anonymous написа:
Тънкия момент тук е, че следва ти да си подадеш искане за възстановяване, инициативата не е на митницата.

...и най-много съответният данъчен инспектор да ти се изсмее .Нали депозита е внесен по депозитната сметка на митницата по повод спор за митническа стойност на внасяни стоки ....не знам как ще ти го възстановява Данъчната служба ??? Още повече тук става въпрос за обезпечение пред митническите органи а не за държавно вземане ,по което данъчната администрация да взема становище за възстановяване Rolling Eyes Rolling Eyes

МИТНИЦАТА ,ПРЕД КОЯТО СИ ВНЕСЪЛ ДЕПОЗИТА ГО ВЪЗСТАНОВЯВА
Върнете се в началото
Viki

Местожителство: тук

МнениеПуснато на: Чет Май 05, 2005 4:00 pm    Заглавие: възстановяване на депозит Отговорете с цитат

При това митница ще възстанови депозита само ако има основание за това, тоест ако декларатора на стоката предостави доказателства пред митница, и доказателствата се приемат. След което се подава молба от декларатора на стоката за въстановяване на депозита и от счетоводството на съответната митница към която е направен депозита го връщат по банков път. Ако обаче не се предоставят доказателства в определения от митница срок ... депозита се трансформира в реално плащане и се усвоява Cool
Върнете се в началото
**
Гост

МнениеПуснато на: Пон Май 30, 2005 2:35 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

отваряш си ЗМ и четеш там има митническа стойност и начин на определянето й
съсредоточаваш се върху: цена на стоките износ за България - значи трябва да докажеш че това е цената на стоките на които те са изнесени за българия, най-добре тяхната износна декларация, ако няма... следва по-лошият вариант:договор, поръчка, потвърждение за поръчка, проформа фактура, международен превод.
ако и това няма... предай се... след 30 дни ще си го прихванеш ддс-то в справката.
а ако си се заял и си решил повече да не стъпваш на тази митница, подай си жалбата - обжалваш решението на отдела внос пред началника на митницата, той взима решение... ако и то не ти харесва, обжалваш пред рмд-то и после отиваш на съд и т.н.
и ако междувременно не са те съсипали, защото "гарван гарвано око не вади" има надежда.
ама да си мислил бе човек, ти сам ли ходи на митница или пита някоя агенция?
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор     Форуми -> Архив Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети